ELEGANCE ΣΟΥΙΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ - ΧΑΡΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Τοποθεσία του Elegance Luxury Executive Suites


Το χωριό Τραγάκι είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές του νησιού της Ζακύνθου, με πληθώρα από ελαιώνες να καλύπτουν μεγάλα τμήματά του. Προσφέρει πανοραμική θέα του νησιού και της θάλασσας του Ιονίου καθώς και ήρεμο περιβάλλον. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, κοντά στο ζωντανό τουριστικό θέρετρο του Τσιλιβί και μόνο 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου, την πρωτεύουσα του νησιού.  Μερικές από τις παραλίες που θα συναντήσετε σε κοντινή απόσταση είναι η Μπούκα και ο Γάιδαρος, ήσυχες, αμμώδεις, με κρυστάλινα γαλάζια νερά όπου μπορείτε να χορτάσετε τον ζεστό Ελληνικό ήλιο και να αφήσετε τον ήχο των κυμάτων να σας παρασύρει...

Location of Luxury Executive Suites in Zakynthos Location of Luxury Executive Suites in Zakynthos Location of Luxury Executive Suites in Zakynthos Location of Luxury Executive Suites in Zakynthos Location of Luxury Executive Suites in Zakynthos

Παραλίες στη Ζάκυνθο

Το νησί της Ζακύνθου φημίζεται για τις πολλές όμορφες παραλίες του.

Η υπό εξαφάνιση χελώνα Καρέτα Καρέτα επιλέγει μερικές από αυτές για την ωοτοκία της. Χάρη σ’αυτό, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο τις προστατεύει και παραμένουν σχεδόν ανεπηρέαστες από τον μαζικό τουρισμό. Οι παραλίες Γέρακας, Δάφνη και Καλαμάκι είναι μερικές από αυτές. Αν είστε τυχεροί και επισκεφτείτε τις παραλίες αυτές τις βραδινές ώρες κατά τους μήνες που βγαίνουν τα χελωνάκια από τα αυγά τους μπορεί και να τα πετύχετε καθώς αναζητούν τον δρόμο προς τη θάλασσα, μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία.

 

Υπάρχουν όμως και αρκετές οργανωμένες παραλίες όπου θα βρείτε όμορφα μπαρ πάνω στη θάλασσα, παραδοσιακές ταβέρνες και θαλάσσια αθλήματα για τους πιο τολμηρούς. Αν προτιμάτε παραλίες με μουσική και νέους να επισκεφτείτε τον Άγιο Νικόλαο στον Βασιλικό, το Τσιλιβί και τον Λαγανά. Άλλες όμορφες παραλίες είναι ο Μαραθίας με τα πράσινα νερά, ο Μακρύς Γυαλός, τα Ξύγγια με τα θειούχα ιαματικά νερά και το Πόρτο Βρώμη με το χαρακτηριστικό καστανό βότσαλο. Υπάρχουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες παραλίες στο νησί αλλά εκείνη για την οποία είναι παγκοσμίως γνωστό είναι το Ναυάγιο. Η ομορφιά του δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Πρόσβαση υπάρχει μόνο με σκάφος και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ημερήσια εκδρομή.

Αξιοθέατα στη Ζάκυνθο

Το υπέροχο νησί της Ζακύνθου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ιονίου Πελάγους απέναντι από την Πελοπόννησο. Πολλές χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο έρχονται στο νησί κάθε χρόνο καθώς φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά.

Οι εντυπωσιακές παραλίες μαζί με την υπό εξαφάνιση χελώνα Καρέτα Καρέτα αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης επισκεπτών. Όμορφες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου υπάρχουν σε όλο το Ζάντε (όπως είναι επίσης γνωστό). Ο κόλπος του Ναυαγίου, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του κόσμου, η προστατευμένη παραλία του Γέρακα, τα βαθιά μπλε νερά του βραχώδους Λιμνιώνα και η μακρυά αμμώδης παραλία στο Καλαμάκι, ιδανική για μικρά παιδιά, είναι μόνο μερικές. Η χελώνα Καρέτα Καρέτα είναι ένα σπάνιο ζώο που επιλέγει μερικές από τις παραλίες αυτές για ωοτοκία. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο είναι υπεύθυνο για την προστασία της και βοηθά έτσι να διατηρηθεί το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον σε ισορροπία.

Η πόλη της Ζακύνθου αποτελεί πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ θα βρείτε έναν κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Διονυσίου (Προστάτη Αγίου της Ζακύνθου), έναν παραλιακό δρόμο στο λιμάνι με καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες, πλατείες ιστορικής σημασίας όπως είναι η Πλατεία Αγίου Μάρκου και η πλατεία Σολωμού, μουσεία που προστατεύουν την ιστορική κληρονομιά του νησιού όπως το μουσείο Σολωμού και Κάλβου, την εκκλησία του

 


Αγίου Νικολάου του Μώλου που παραμένει όρθια από το 1561 που οικοδομήθηκε, την εκκλησία Αγίου Μάρκου (τη μοναδική καθολική εκκλησία στη Ζάκυνθο) που ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953 καθώς και τον όμορφο λόφο της Μπόχαλης με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα και το παλιό Ενετικό Κάστρο του οποίου τμήματα σώζονται μέχρι σήμερα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι του νησιού είναι τα παραδοσιακά χωριά, κρυμμένα στα πράσινα βουνά. Προσφέρουν μια γεύση αυθεντικής αγροτικής ζωής. Σπιτικό κρασί, τυρί, ελαιόλαδο, κεντήματα, δαντέλες και μέλι είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε σε πάγκους δίπλα στον δρόμο ή σε εργαστήρια που περνούν από γενιά σε γενιά.

Οι διακοπές σας δεν θα είναι πλήρεις αν δεν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το απίστευτο Ζακυνθινό ηλιοβασίλεμα. Δυο από τα καλύτερα μέρη να ζήσετε αυτήν την εμπειρία είναι ο παλιός φάρος στο χωριό Κερί που χτίστηκε το 1925 και ο Σταυρός στο χωριό Καμπί (η ανέγερσή του έγινε σε ανάμνηση των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον Ελληνικό Εμφύλιο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο).

Είτε αναζητάτε διασκέδαση κάτω από τον ήλιο, μοναδικές στιγμές και ατέλειωτες παραλίες ή πολιτισμό, ιστορία και θρησκευτικές εμπειρίες, η Ζάκυνθος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και μπορεί ακόμη και να τις ξεπεράσει